Vichy purete thermale gel i pena

Vichy Purete Thermale gel i pena za čišćenje lica

Većina ljudi je upoznata da sam verni obožavalac Bioderma Sensibio micelarne vode. Ali, neizostavni preparat u mojoj rutini skidanja šminke je i blagi gel ili pena za čišćenje lica. 

Zadnjih godinu dana ne ostajem bez Vichy Purete Thermale gela za čišćenje lica. Prilikom jedne kupovine u apoteci nije bilo ovog gela pa sam kupila Vichy Purete Thermale penu. Nakon skoro potrošene boce pene i nekoliko potrošenih boca gela idealan je trenutak da sa vama sumiram utiske i napravim paralelu između ova dva preparata.

Vichy Purete Thermale linija

Vichy Laboratorija je pružila jednu vrlo potpunu liniju preparata za čišćenje lica i skidanje šminke za osetljivu kožu. Različite formulacije namenjene su za različiti tip kože što pruža mogućnost da svako izabere idealna preparat za sebe. U jednom od mojih prethodnih postova možete pročitati kako izabrati idealni preparat za čišćenje lica, a više o celoj liniji možete pročitati u Vichy brošuri.

Kako sam ljubitelj francuske kozmetike i termalnih voda koje su karakteristične za njihove preparate, Vichy Purete Thermale linija mi je izgedala kao idealan izbor prilikom biranja čistača za lice.

Šta očekujem od gelova i pena za lice

Skidanje šminke i nečistoća bez isušivanja kože i narušavanja njenih fizioloških karakteristika

Dobri gelovi i pene ne bi trebalo da isušuju kožu. Čak ni oni namenjeni masnoj koži. Gelovi i pene bi trebalo da budu takvi da se lako spiraju sa vodom, da ne ostavljaju lepljiv osećaj na koži, da na koži ne izazivaju osećaj “škripanja”. Taj osećaj može ukazivati da je čistač za lice preagresivan i da pored nečistoća ukanja i prirodne lipide što može usloviti niz drugih problema. Jedan od njih je paradoksalno preterano mašćenje kože, zatim perutanje, dermatitis…

Vichy Purete Thermale pena i gel o kojima vam pišem su namenjeni čišćenju lica. Dakle, nisu deklarisani kao preparati za skidanje šminke. U skladu sa namenom trebalo bi se koristiti za pranje lica nakon skidanja šminke. Međutim, ja ih koristim malo drugačije. Njima skinem najveći deo šminke i nečistoća, “razmekšam” maskaru i na kraju Bioderma Sensibio micelarnom vodom bukvalno u jednom potezu temeljno očistim lice i skinem ostatke šminke. Bez gela, micelrane vode ipak zatevaju koji trenutak više vremena za korišćenje kako bi se tupferom temeljno prebrisao svaki deo lica. Gelovi i pene su mi jako komforni za upotrebu.  

Sastav Vichy Purete Thermale gela i pene

Najbitnija stvar u vezi sa sastavom preparata za čišćenje lica je da ne sadrže agresivne deterdžente koji će pored nečistoća skinuti i prirodne lipide (masti) sa kože i narušiti njenu barijernu ulogu. Hranjivi sastojci u ovim preparatima nisu od presudnog značaja obzirom da se ne zadržavaju dugo na licu i spiraju se sa vodom, tako da je gotovo nemoguće da na koži ispolje bilo koje drugo delovanje sem uklanjanja nečistoća.  Ono što mi se dopada u sastavu Vichy Purete Thermale gela i što bih izdvojila jeste “Amilite” tehnologija. AMILITE® je surfaktant baziran na glicinu. Stvara bogatu, kremastu penu, ali je izuzetno blag prema koži.

Šta mislim o Vichy Purete Thermale gelu za čišćenje lica

Vichy purete thermale gel

Utisak

Divan, divan, divan!!! Blagi gel koji će vam bez isušivanja kože obezbediti temeljno uklanjanje nečistoća sa kože. Ne isušuje kožu niti je na mojoj koži izazvao iritaciju. Koža me ne zateže nakon upotrebe Vichy Purete Thermale gela.  Tekstura gela je divna, gusta i kremasta, a opet se lako ispira sa vodom i ne ostavlja osećaj lepljenja na koži. Nakon pranja lica gelom, koristim micelarnu vodu radi temeljnog čišćenja lica, ali tupfer uglavnom ostane beo! Preparat nije namenjen za korišćenje na područje oko očiju, ali ja ga koristim i ne izaziva mi iritaciju. Moram da naglasim da priikom korišćenja u zoni oka, oči držim čvrsto zatvorene i nakon laganog utrljavanja gela odmah temeljno isperem vodom.

Koliko mi se dopada Vichy Purete Thermale gel govori i činjenica da sam za redom potrošila 4 bočica ovog preparata.

Pakovanje

Pakovanje je sa idealno dizajniranom pumpicom koja omogućava dobro doziranje preparata. Takođe, pumpica omogućava istiskivanje pola doze, odnosno može se zaustaviti prilikom istiskivanja željene količine gela. Meni je jedna pumpica dovoljna za celo lice. Gel koristim svake večeri i potraje mi oko 3 meseca. 

Vichy Purete Thermale pena

Utisak

Za razliku od Vichy Purete Thermale gela koji obožavam, Vichy Purete Thermale pena mi se nije dopala. Manje je efikasna u čišćeju lica i mnogo se brže troši. Konzistencija same pene prilikom upotrebe je daleko vazdušastija za razliku od kremaste pene koja se stvori prilikom korišćenja gela.  Za razliku od gela, penu neću opet kupiti.

Vichy Purete Thermale pena

Pakovanje

Pakovanje je takođe sa pumpicom iz koje izlazi pena. Meni je za celo lice potrebno 4 pumpice.

 

Da li ste probali Vichy Purete Thermale gel ili penu i kako ih koristite? Za skidanje šminke ili za umivanje nakon skidanja šminke drugim preparatom?

Do sledećeg posta budite mi zdravi, lepi i nasmejani!

Milena

 

Zapratite, lajkujte, podelite 🙂

Post Author: MilenaPetrovic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *