Eucerin Sun preparati

Preparati za zaštitu od sunca- Eucerin Sun preparati

Iako je avgust na izmaku, leto zna i da potraje. Iskreno se nadam da će nam se nadomestiti kišni jun u septembur. Za one koji planiraju odmor kasnije, a i za sve ostale koji su svesni značaja zaštite kože od UV zračenja te koriste preparate za zaštitu od sunčevog zračenja tokom cele godine, podelila bih svoj utisak o Eucerin Sun liniji preparata.

Eucerin Sun linija

U okviru Eucerin Sun linije mogu se pronaći preparati za sve tipove i stanja kože- za lice i telo, za odrasle i decu, namenjeni suvoj, masnoj koži ili koži sklonoj alergijama.

Na vrlo lep i pregledan način je na oficinalnom sajtu Eucerin Srbija prikazan sastav preparata u zavisnosti od linije i koje su to aktivne supstance. Kako ne bih ponavljala ono što je već na vrlo jasan način napisano, ovog puta se neću osvrtati na sve aktivne sastojke preparata već na efekat i kozmetičke osobine samih proizvoda.

Eucerin Sun linija- EFEKAT 

Kako sam pre par godina, kada sam odabrala loš preparat za zaštiitu od sunca, dobila strašnu alergiju na sunce u vidu sitnih plikova/bubuljica na dekolteu i ramenima koje su bile prisutni oko mesec dana, krenula sam mnogo više pažnje da posvećujem odabiru preparata za zaštitu od sunca. Tako je izbor pao najpre na Eucerin Alergy Protect SPF 50, a potom i ostale preparate iz njihove linije.

Od tada, pa sve do danas, glavni utisak je da se prilikom izlaganja suncu ALERGIJA NA SUNCE NIJE POJAVILA I MOJA KOŽA NIJE NI MALO IZGORELA! Što se tiče Eucerin preparata mogu vam potvrditi da njihovim korišćenjem obezbeđujete sigurnu zaštitu od sunca! Bićete zaštićeni od alergije i opekotina i što je najvažnije sprečiti dugoročne štetne efekte sunčevih zračenja o čemu možete pročitati u mom prethodnom postu.

Eucerin Sun preparati pružaju zaštitu u tri dimenzije:

  1. Prva dimenzija zaštite su pažljivo odabrani fizički i hemijski UVA i UVB filteri.
  2. Druga dimenzija zaštite jeste BIOLOŠKA ZAŠTITA postignuta zahvaljujući prisustvu Likokalkona A, komponente biljnog porekla iz ekstrakta korena kineskog sladića (Glycyrrhiza Inflata). Ova biljka poseduje prirodni mehanizam zaštite- UV zračenje stimuliše stvaranje enzima koji oslobađa Likokalkon A, supstanceu koja štiti ćelije biljaka od dejstva slobodnih radikala koji nastaju tokom zračenja. Zato je ova osobina iskorišćena za zaštitu ćelija kože. Efikasnost Likokalkona A je dokazana kliničkim studijama.
  3.  Treća dimenzija zaštite podrazumeva DNK ZAŠTITU ostvarenu prisustvom Gliciretinske kiseline, supstance biljnog porekla (Glycyrrhiza glabra). Ova supstanca štiti DNK od oštećenja ali i stimuliše obnovu DNK kada su oštećenja već nastala.

Eucern Sun linija mi pruža sigurnost da je moja koža u potpunosti zaštićena!

Kozmetičke osobine Eucerin Sun preparata

Prikazaću vam utiske o Eucerin Sun preparatima koje sam ja koristla

  • Preparati za telo

1. Eucerin Sun Alergy protect losion SPF 50 i SPF 25

Iako su mi ovi preparati u potpunosti obezbedili zaštitu od alergije i omogućili da moja koža ostane u potpunosti zdrava, te sam im verna već par godina,  njihov glavni nedostatak  je što su vrlo lepljivi, teško se razmazuju i ostavljaju žute fleke na odeći koje se vrlo teško peru. Preparat je u potpunosti vodootporan što vidite po filmu koji ostaje i nakon izlaska iz vode. Ukoliko imate alergiju na sunce, savetujem vam da pređete preko ovih nedostataka preparata jer je efikasnost ono što je najbitnije! Kao što sam vam u prethodnom postu pomenula, jako je teško obezbediti dobre kozmetičke osobine preparatima za zaštitu od sunca.

2.Eucerin Sun Spray Transparent SPF 50 i SPF 30

Ova formulacija ima znatno bolje kozmetičke osobine od prethodno navedenih. Lako se upija i razmazuje. Ne ostavlja fleke na odeći. Jedini nedostatak je ambalaža tačnije raspršivač koji se ponekad blokira pa morate više puta pritisnuti da biste raspršili sprej.

Eucerun Sun preparati
Eucerin Sun Spray Transparent

3. Eucerin Sun Lotion Extra Light

Lako razmaziv i pokazuje bolje kozmetičke osobine od Alergy Protect linije. Koža nakon upotrebe bude izuzetno meka.

Eucerin Sun Extra Light Lotion
Eucerin Sun Extra Light Lotion
  • Preparati za lice

1.Eucerin Sun Fluid za lice

Predviđen je za masnu kožu, ali bih ga ja pre preporučila normalnoj koži. Nema matirajuće osobine kao Eucerin Sun Oil Control preparat za lice.

2. Eucerin Sun Oil Control

Preparat je namenjen masnoj koži sklonoj aknama. Matira kožu i lagane je, nemasne teksture. Po mom mišljenju je bolja varijanta za osobe sa masnom kožom u odnosu na Eucerin Sun Fluid.

Pratite Eucerin akcije i promocije

Juče mi je stigao tester za Vichy Slow Age noćnu kremu kao nagrada što sam učestvovala u Facebook anketi (ili nagradnoj igri, ne sećam se, bilo je pre par meseci). Prilično sam se neprijatno iznenadila kada sam videla samo jednu kesicu od 2 mL. Prosto je bezveze sam gest i nije inspirativno za njihove potrošače. S druge strane, kompanija Eucerin je vrlo darežljiva prema svojim potrošačima! Pored niza promotivnih pakovanja, pogodnosti za članove kluba lojalnosti, dana Eucerina kada daju 20% popusta, često možete naići i na Eucerin promociju u apotekama u skoro svim gradovima Srbije, kada za svaku kupovinu dobijate poklon. Tako je i najisplativije kupovati Eucerin Sun preparate. Datume promocija možete pratiti na zvaničnom linku.

 

Da li ste vi probali neki Eucerin Sun preparat? Šta mislite o promocijama i pogodnostima kozmetičkih kompanija?

 

Budite mi zdravi,lepi i nasmejani :*

Milena

 

Zapratite, lajkujte, podelite 🙂

Post Author: MilenaPetrovic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *