Natura Siberica Light Day Cream

Da li mi se dopada Natura Siberica Light Day krema?

Uvek sam u dilemi da li dati prednost prirodnoj kozmetici. Nekako duboko verujem da nam je priroda dala sve i da se u prirodi krije rešenje za gotovo sve probleme, ali savremena tehnologija i nauka nam je dala komfor koji nikako ne bi trebalo zanemariti. Sledi recenzija kreme za lice Natura Siberica Light Day Cream.

Inspiracija zvana Natura Siberica

Priznajem da nikada nisam uživala čitajući ideologiju nekog kozmetičkog brenda kao što je to slučaj sa Natura Sibericom. Jedno od najvažijih pravila Natura Siberica proizvodnje je skupljanje biljaka koje rastu u svom prirodnom okruženju, bez dodavaja stimulatora rasta i bilo kojih drugih veštačkih dodataka. Ove biljke rastu u surovim uslovima Sibira prepuštene prirodnoj selekciji. Opstaju upravo one najbogatije hranjivim sastojcima- one najotpornije. Biljke se sakupljaju u pravo vreme- listovi svake godine, koren svake 2 do 3 godine, a pojedine biljke čak na 5-6 godina. Razlog je dati biljkama vreme za akumulaciju hranljivih materija. 

 

Natura Siberica Light Day Cream- sastav i reči proizvođača

Napravila bih vam paralelu između opisa proizvoda koji možete pročitati na njihovom sajtu i mog ličnog utiska.  Krenimo redom.

Dnevna krema ima laganu, baršunastu teksturu, brzo se apsorbuje u kožu i ne pušta masne tragove. Ekološki proizveden Shea Buter i jojoba intenzivno hrane i vlaže kožu. Posle upotrebe koža je mekana i elastična, a njen prirodni zaštitni sloj je zaštićen.

Moje iskustvo je suprotno i upravo je to glavni razlog zašto ovoj kremi ne mogu da dam 5/5. Iako se i u samom nazivu kreme nalazi “light”, ova krema nema laganu kremasto-gelastu strukturu, nije u formi fluida, sadrži ulja i shea buter te nikako nije “light”. Ne apsorbuje se brzo. Nadam se da na slici možete videti trag koji ostavlja nakon utrljavanja. Što se tiče samog efekta Shea Butera i ulja jojobe sa tim se slažem- jako su hranljivi za kožu, obnavljaju zaštitnu lipidnu barijeru kože i koža je zaista mekana.

Natura Siberica Light Day krema

Ekološki proizvedeno ulje kajsije odlično omekšava, vlaži, ispravlja i snabdeva kožu sa vitaminima i poboljšava ten.”

Što se ulja kajsije i njegovog benefita na kožu i ten tiče saglasna sam sa tvrdnjom.

“Prah od pirinča koži daje mekan, mat izgled a istovremeno uspostavlja ravnotežu lipida u koži. “

Kada je reč o prahu pirinča i njegovom delovanju, krema nema mat efekat kako tvrde. Efekat uspostavljanja ravnoteže lipida (masti) u koži mi nije baš najjasniji sem ukoliko ne pretpostavimo da bi prah upijao višak sebuma, ali kao što rekoh krema nema mat efekat.

“Ekološki proizvedena voda lavande omekšava i smiruje kožu i obnavlja njenu ravnotežu. Vitamin E je jak antioksidant, koji štiti ćelije od starenja i obnavlja kožu, koja je zbog toga mekana i elastična.” 

Lavanda je poznata po svojim umirujućim svojstvima, a koža nakon kreme zaista bude mekana. Vitamin E jeste antioksidant, ali njega u kremama ima pre svega jer sprečava oksidaciju (kvarenje) masnih komponenti u kremi. Kako na taj način produžava stabilnost kreme, vitaminom E su pogotovu bogate kreme koje sadrže prirodna ulja, a nemaju konzervanse.

Pšenični proteini na površini kože stvaraju nevidljiv sloj, koji koži omogućava da diše, i ima dobra hranljiva svojstva i efekat liftinga.

Pokušala sam da nađem englesku verziju opisa proizvoda, nadajući se da je samo loše prevedeno. Nisam pronašla, pa mi i dalje ostaje nepoznanica efekat stvaranja nevidljivog sloja koji koži omogućava da diše… S druge strane, generalno se slažem  sa činjenicom da proteini pšenice zatežu kožu te imaju efekat liftinga. Da li se taj efekat postiže uz pomoć Natura Siberica Lagane dnevne kreme ne mogu da potvrdim jer sam još uvek u godnama kada nije došlo do popuštanja tonusa kože.

Pakovanje Natura Siberica Lagane dnevne kreme

Ne samo ova krema, već svi proizvodi Natura Siberica brenda imaju divna pakovanja- i što se tiče dizajna i što se tiče praktičnosti. Zaista sam oduševljena izgledom svih proizvoda. Kako preparati prirodne kozmetike obično ne sadrže konzervanse, veliki plus od mene za Natura Siberica kreme jer pakovanja sadrže pumpicu i na taj način je sprečena kontaminacija proizvoda prstima. Natura Siberica Light Day krema je u pakovanju od 50 mL i nepotrošiva je! Rekla bih da je prošlo skoro godinu dana kako je posedujem.

Moj generalni utisak o Natura Siberica Light Day kremi i kome bih je preporučila

Natura Siberica Light Day kremaOva krema mi se dopada na neki čudan način. Iako nisam zadovoljna kako se upija i iako smatram da nije lagana, po mom mišljenju je ovo kvalitetna krema, ali jedino u rukama prave osobe. Verujem da bi osobe sa suvom kožom u potpunosti osetile sve benefite ove kreme. Osobama sa masnom i kombinovanom kožom je ne preporučujem. Ukoliko imate normalnu kožu možete je koristiti zimi kao dnevnu, a leti kao noćnu kremu. Ja imam normalni tip kože i ovaj način korišćenja mi se pokazao najboljim.

Svakako moram priznati da za kreme koje se deklarišu kao prirodna kozmetika i ne možemo očekivati super kozmetičke osobine i odličnu moć upijanja jer prosto njihov sastav i ograničenost na prirodne komponente im to ne omogućava. Nekoliko puta sam pravila pauzu sa  korišćenjem Natura Siberica Light Day kreme i dolazila u iskušenje da je poklonim nekome kome bi više prijala, ali bih joj se uvek vraćala. 

A kako sam potvrdila njen efekat? Kremu sam namazala na jednoj šaci gde mi je koža jako suva i ispucala. Razlika sa šakom na kojoj nisam namazala kremu je bila ogromna! Krema je divno ishidrirla, zagladila i omekšala kožu. Kada je efekat postignut na šaci gde je koža deblja, efekat na koži lica tek ne može izostati.

Da li ste probali neki od proizvoda brenda Natura Siberica?

 

Budite mi zdravi, lepi i nasmejani!

Milena

 

Zapratite, lajkujte, podelite 🙂

Post Author: MilenaPetrovic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *