Bioderma Hydrabio krema

Bioderma Hydrabio krema

Veliki pozdrav svima! Da li ste u ovim hladnim danima u potrazi za dobrom, hidrantnom kremom? Dobro je poznato da usled hladnoće i vetra koža plati svoj danak i da je dobra nega u zimskim danima imperativ. Sledi recenzija Bioderma Hydrabio kreme.

Bioderma Hydrabio linija

Biodermina Hydrabio linija namenjena je dehidriranoj koži sa nedostatkom sjaja. Ova linija obuhvata kreme namenjene suvoj do veoma suvoj koži, normalnoj do mešovitoj koži, kremu sa SPF 30 i hidrantni serum. Moja koža je normalna ka suvoj na obrazima, a normalna ka blago masnoj u T zoni. Kako sam kupovala kremu u decembru pripremajući se za hladniji period, odlučila sam se za kremu koja je namenjena suvoj do veoma suvoj koži koju ne bih koristila na celo lice već samo na obrazima.

Bioderma Hydrabio krema za suvu kožu dolazi u plastičnoj teglici od 50 mL sa plastičnom špatulicom. Dizajn pakovanja je jako lep i naravno dominira plava boja koja na kozmetičkom jeziku predstavlja liniju za hidrataciju.

Aktivni sastojci u Bioderma Hydrabio kremi i njihovo delovanje

Glavni aktivni sastojak kreme je patentirani biološki kompleks Aquagenium™ koji sadrži vitamin PP i ekstrakt semena jabuke. Ekstrakt semena jabuke stimuliše aktivnost akvaporina, pa samim tim i protok i distribuciju vode između ćelija. Vitamin PP jača otpornost kože.  

Kako proizvođač kaže, sama podloga kreme u koju su inkorporirane aktivne supstance, inspirisana je strukturom epidermisa, čime je omogućen bolji prodor aktivnih supstanci i njihovo delovanje.

Ono na šta od sastojaka nismo navikli u kremama za suvu kožu jeste salicilna kiselina. Salicilna kiselina ima keratolitičko delovanje, a to znači da uklanja mrtve ćelije sa površine kože. Obično se nalazi u kremama namenjenim koži sa komedonima (zapušenim porama). U izbalansiranoj koncentraciji, salicilna kiselina sadržana je u Bioderma Hydrabio kremi. Njena uloga je da uklanja mrtve ćelije kože i podstiče blistavost kože i ujednačava ten.

Vitamin E, već dobro poznati antioksidans u kremama, zadužen je za neutralisanje slobodnih radikala i sprečavanje prevremenog starenja kože.

Krema ima jako blag i prijatan miris. Ne sadrži parabene i pogodna je za osetljivu kožu.

Šta su akvaporini

Akvaporini, poznati i kao vodeni kanalići se nalaze u ćelijskim membranama i omogućavaju transport vode između ćelija. Kreme koje deluju na nivou akvaporina omogućavaju dugotrajnu hidrataciju kože, odnosno omogućavaju da koža bude hidrirana ne samo nakon nanošenja kreme, već i par dana nakon toga. S druge strane, vlažeći sastojci krema kao što su skvalen, linoleinska kiselina, vazelin, glicerin imaju okluzivni efekat na koži, tako da ostvaruju emolijentno delvanje, bez dubinskog delovanja do nivoa akvaporina. Ekstrakt semena jabuke u Bioderma Hydrabio kremi stimuliše akvaporine i distribuciju vode između ćelija. Otuda i potiče dugotrajan efekat hidratacije koji ova krema ostvaruje.

Konzistencija Bioderma Hydrabio kreme za suvu kožu

Krema je jako bogate strukture. Jeste masnija, ali bih ja njenu formulaciju nazvala teža kremasto-gelasta formulacija. Nikako nije klasična “margarin” masna krema, daleko od toga. 

Bioderma Hydrabio krema

Moj utisak o Bioderma Hydrabio kremi za suvu kožu

Ova krema zaista lepo hidrira i hrani kožu. Međutim, meni je odgovarala isključivo kao noćna krema. Lepo se razmazuje, ali prilikom nanošenja pudera dolazi do skidnja površinskog filma kreme i stvaranja grumuljica, tako da meni nije odgovarala kao podloga za puder.

Napomenula bih da ja imam normalnu ka blago suvoj koži na obrazima i i kremu ovako bogate strukture sam izabrala samo zbog zime i hladnoće koja je predstojala. T zona mi je normalna ka blago masnoj, ali je sklona stvaranju komedona tako da sam ovu kremu koristila isključivo na obrazima. Kao dnevna varijanta Bioderma Hydrabio krema mi nije prijala, ne zbog toga što masti kožu, već zbog toga što se trusi u dodiru sa puderom. Ne isključujem mogućnost da će kod osoba sa suvom do izrazito suvom kožom ovaj momenat izostati. Inače, pristalica sam korišćenja različitih krema za različite delove lica ukoliko su delovi lica različitog tipa kože, a detaljnije o tome možete pročitati u mom postu Kako izabrati idelanu kremu za lice.Bioderma Hydrabio krema

Kome bih preporučila Bioderma Hydrabio kremu

Preporučila bih je svim osobama sa suvom kožom, kao i osobama sa normalnom kožom tokom zimskih meseci. Smatram da bi prijala i normalnoj koži kao noćna nega kada koža postane dehidrirana zbog mora i sunca. Mogu je koristiti kako odrasli, tako i tinejdžeri.

U prethodnim postovima možete pročitati moje mišljenje o Bioderma Sensibio Eye kremi i Bioderma Sensibio micelarnoj vodi.

 

Da li je neko od vas probao serum iz Hydrabio linije? Deluje mi jako primamljivo.

 

Do sledećeg posta.

Budite mi zdrave, lepe i nasmejane,

Milena

Zapratite, lajkujte, podelite 🙂

Post Author: MilenaPetrovic

2 thoughts on “Bioderma Hydrabio krema

  Milica

  (March 4, 2018 - 1:01 pm)

  Hvala na ovom divnom i korisnom tekstu! Motivisana ovim tekstom probacu ovu kremu 🙂 Inace, koristim Bidoerma micelarnu vodu i jako sam zadovoljna!

   MilenaPetrovic

   (March 4, 2018 - 1:04 pm)

   Da, Biodermina micelarna voda je sjajna, meni nezamenljiva! Nadam se da će isti utisak ostaviti i Bioderma Hydrabio krema 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *